Zapustil nas je Vlado S51VO

Sporočamo žalostno vest.

V ponedeljek 19.9.2022, malo pred poldnevom je v 82. letu prenehalo biti srce dolgoletnega člana Radio kluba Celje, prijatelja, mentorja, vzornika, tudi dolgoletne predsednika Vladimirja Šibile, S51VO.

Pogreb bo v ponedeljek 26.9.2022 ob 12. uri na mestnem pokopališču v Celju.
Žara bo od 11. ure naprej v poslovilni vežici.

Vlado hvala ti, da smo lahko življenje delili tudi s teboj.
Pogrešali te bomo, počivaj v miru.

Svojcem izrekamo globoko sožalje.

Vlado je bil dolgoletni in spoštovani član našega društva, letos je minilo že 65 let. Včlanil se je leta 1957 in naslednje leto opravil radioamaterski izpit, da mu je bilo dovoljeno uporabljati klubske radijske naprave. Od leta 1960, ko je zadostil zahtevnim pogojem, je opravil izpit »B« razreda in pridobil pravico do lastnega radioamaterskega pozivnega znaka in svoje radijske postaje. Tedaj so ga radioamaterji poznali po kratici NBY, kajti njegov prvi pozivni znak je bil YU3NBY, kasneje pa YU3VO. Če je kdorkoli med nami omenil VO, smo vedeli, da misli na Vlada, tudi sedaj v samostojni Sloveniji, ko je uporabljal pozivni znak S51VO.

Vlada smo vsi spoštovali. Bil nam je prijatelj,  vzornik, tudi mentor in dolgoletni predsednik našega društva. Njegov trud in prispevek so opazili mnogi širom Slovenije. Mnogo let je opravljal različne funkcije pri Zvezi radioamaterjev Slovenije. Za svoje požrtvovalno delo je že v letu 1981 prejel Zlato značko za zasluge Zveze radioamaterjev Slovenije.

Dolgo časa je posvetil zbiranju podatkov o našem društvu. Pregledal je številne listine in dokumente, opravil mnogo pogovorov z nekdanjimi člani in tistimi, ki so ali bi lahko kaj vedeli o našem društvu. Na podlagi zbranih podatkov je sestavil kronologijo društva vse od prvih začetkov, ki segajo nekako v leto 1948 in zajema vse pomembnejše dogodke, podatke, rezultate in osebe.  Za to smo mu v društvu posebej hvaležni, saj je to trajen dokument o naši zgodovini za nas in za naše naslednike.

Radioamaterstvo, zlasti vzpostavljanje zvez z drugimi po vseh kontinentih, mu je bilo v užitek in izziv. Skrbno je vodil evidenci o vseh vzpostavljenih zvezah in pred nekaj leti ugotovil, da je pravzaprav uspel vzpostaviti zveze z vsemi kotički sveta, od koder so bili aktivno radioamaterji.

Rad je prihajal ob sredah, ko smo se v preteklosti srečevali v društvu in tudi mi smo bili veseli njegovega prihoda. Znal je odgovoriti na številna vprašanja, bil strpen, potrpežljiv. Kar je obljubil, je tudi izpolnil ali naredil. Žal ostaja v našem društvu velika praznina.

Ohranili ga bomo v lepem spominu.
Hvala mu za vse, kar je prispeval in storil.
Naj počiva v miru.

člani Radio kluba Celje (S53EOP)