Informacije ZRS za članstvo

Link sked ZRS v živo.


ARON
Za letošnje ARON izobraževanje imamo nekaj tem že na voljo. Vse manj je upanja, da bi lahko na planiran termin 27.2.2021 izpeljali predavanja v predavalnici na Igu. Najverjetneje bomo uporabili drug termin, mogoče celo dva in dogodek izpeljali preko enega izmed videokonferenčnih sistemov ter tako prenesli predavanja v vaše domače okolje. Če je kdo, ki bi bil pripravljen deliti kakšno izkušnjo ali tehnično rešitev za EmComm naj se javi Tilnu/S56CT. Poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan je na predlog ZRS izdal mnenje, da bi bilo radioamaterje radioamaterskih regijskih ARON ekip smiselno vključiti v strukturo CZ za podporo na regijski ravni. Vaja ARON v mesecu februarju 2021 se odvija lokalno na regijskem nivoju.

RPT
Repetitor S55VTO na Kaninu je trenutno popolnoma nedelujoč. Sicer je bil že pred poškodbo antenskega sistema slabše odziven na sprejemu. Trenutno se išče ustrezna rešitev.
Repetitor S55DSK na Slavniku je v izpadu zaradi okvare na repetitorju. Fantje so sicer že zamenjali anteno, vendar repetitor še vedno ne deluje kot bi moral.

KV
S50HQ Na spletni strani https://contests.arrl.org/scores.php?cn=iaruhf so objavljeni uradni rezultati IARU HF 2020 tekmovanja Iz spodnje preglednice je jasno, da smo zopet posegli po visokem 5. Mestu med HQ postajami. Vsako leto je veliko preigravanja, kako priti še višje in tako bo tudi letos. Upam da pritegnemo še kakšnega iz naših vrst, da se nam pridruži in tako pripomore k boljšemu rezultatu. Kaj bi, če bi, je neproduktivno. Lahko bi naredili manj napak in bi bili na 3. Mestu! Vsaka dobra ideja je seveda dobrodošla in se bo o njej razpravljalo, kako jo vključiti če bo le mogoče. Žal je preveč nerealnih želja, a tako pač je. Sanje so dovoljene. Tudi letos bomo dali vse od sebe, da še bolj napredujemo. Kot sem že večkrat napisal vsi tekmujemo za najboljši rezultat z veliko odrekanji.
CQ WW 160 CW Za nami je tudi pri letošnji WW CQ 160 CW! Aktivnost S5 postaj je bila dobra. V logu RL3A zasledimo kar 51 S5 znakov, kar za TOP band ni malo. Letos zaradi COVID 19 expedicije v večini niso bile izvedljive, zato se je večina multi ekip organiziral na domačih tleh. Ena od naših ekip »S50C«, je ponovno dosegla visok rezultat. Po trenutno prijavljenih rezultatih so na 2. mestu WW. Držimo pest, da tako ostane tudi na koncu, ko bodo uradni rezultati. Čestitke vsem za dosežene rezultate.
EU-DX CONTEST Letos bo prvič izveden EU-DX Contest. Propozicije si lahko ogledate na spletni povezavi: https://eudxcc.altervista.org/dx-contest-eudx Pričetek tekmovanja je 6.2.2021 ob 18:00 UTC.

ZRS
RIS 2021 Četrtek 11.3.2021 18.00 Pozdravni nagovor organizatorja RIS in predstavnika FE 18.10 Hubert Fröhlich, NEMO-HD satelit 18.40 dr. Igor Kramberger, TRISAT satelit 19.10 Iztok Saje, S52D: Hairpin napajanje antene Petek 12.3.2021 18.00 Bojan Majhenič, S52ME: Postavitev postaje za satelit QO100 in izkušnje z delom 18.30 Janez Jarc, S53V: Kako izbrati radijsko postajo za svojo lokacijo 19.00 Robi Vilhar, S53WW: Šum oddajnikov pri modernih radijskih postajah Kako bo možno RIS 2021 spremljati in v njem interaktivno sodelovati se še dogovarjamo. Pravočasno vas bomo obvestili preko liste Predsedniki, spletne strani ZRS oziroma preko radijskih postaj. 50. konferenca ZRS 50. konferenca ZRS bo prav tako v elektronski obliki s pomočjo programa ZOOM in se bo odvijalo, tako kot je zapisano v koledarju ZRS v soboto 13.3.2021 s pričetkom ob 17.00. Zanjo še moramo doreči kako bo elektronsko potekalo glasovanje po posameznih točkah dnevnega reda. Gradivo za konferenco bo dostavljeno klubom tako kot vsa zadnja leta v elektronski obliki.
CQ ZRS 1 / 2 2021 CQ ZRS 1 / 2 2021, bi naj predvidoma izšel najkasneje do konca meseca aprila. Ker imamo predvidenih za radioamaterske informacije 96 strani, vas naprošamo za vaše prispevke, da bo glasilo lahko izšlo v predvideni velikosti. Prispevke pošljite tako kot do sedaj uredniku Juretu – S52CQ
Iščemo oblikovalca za WordPress Zaradi izdelave nove spletne strani Zveze radioamaterjev Slovenije vabimo k sodelovanju oblikovalca, ki obvlada odprtokodni sistem za urejanje spletnih vsebin WordPress. Potrebno je izdelati atraktivno in funkcionalno predlogo za spletno stran, ki bi pokrila vse dejavnosti ZRS. Vsebine bodo kasneje pripravljali in urejali managerji posameznih področij. Pomoč javite na e naslov: Anton GALUN, S51AG finance.zrs@gmail.com
Korona virus nas še vedno omejuje pri nekaterih radioamaterskih aktivnostih, preprečuje nam druženje. Vse radioamaterje naprošamo, da se pri skupinskih aktivnostih obvezno držijo navodil, ki jih priporoča NIJZ. ZRS bo vse svoje aktivnosti prilagodil razmeram v zvezi s tem virusom. Pisarna ZRS deluje v času uradnih ur, v koliko bo potrebno, bo njeno delovanje omejeno, v skladu s priporočili NIJZ.
Ostanimo zdravi!