echo "";
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/s5qrp/jomlawww/index.php:1) in /home/s5qrp/jomlawww/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/s5qrp/jomlawww/index.php:1) in /home/s5qrp/jomlawww/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/s5qrp/jomlawww/index.php:1) in /home/s5qrp/jomlawww/libraries/joomla/session/session.php on line 426
Izbira znaka in vloga za radioamatersko dovoljenje CEPT
Začetek Pogosta vprašanja Radioamatersko dovoljenje CEPT Izbira znaka in vloga za radioamatersko dovoljenje CEPT
Izbira znaka in vloga za radioamatersko dovoljenje CEPT PDF Natisni E-pošta
Sreda, 09 Junij 2010 13:49
Agencija za pošto in elektronske komunikacije (APEK) izdaja CEPT radioamaterska dovoljenja, predvidena v dokumentu CEPT, T/R 61 01, in določena s Splošnim aktom o pogojih za uporabo radijskih frekvenc, namenjenih radioamaterski in radioamaterski satelitski storitvi (Ur. list RS, št. 117/2004).


Po novi proceduri izdaje radioamaterskih dovoljenj, usklajeno z določili navedenega splošnega akta in splošnega upravnega postopka, se vloge pošiljajo direktno na APEK (ZRS ni več vložišče za sprejem vlog!). Predpisana je tudi nova oblika in vsebina vloge za izdajo dovoljenja, in sicer za:

- izdajo dovoljenja po opravljenem izpitu (prvo dovoljenje);
- podaljšanje veljavnosti dovoljenja (že izdanega, s pretečenim rokom veljavnosti);
- spremembo klicnega znaka oziroma izdajo novega dovoljenja.

Opomba: V primeru izgube dovoljenja se smiselno uporabi ta vloga in prosi za izdajo dvojnika.


Že izdana dovoljenja A4 format in CEPT RD veljajo do izteka veljavnosti, vendar še posebno operaterjem ex II. in III. razreda priporočamo, da si uredijo izdajo novega (v izogib morebitnim formalnim problemom pri uporabi radijske postaje v tujini).

Pri pridobivanju prvega dovoljenja se najprej srečamo z izbiro pozivnega znaka. Z določili Splošnega akta o pogojih za uporabo radijskih frekvenc, namenjenih radioamaterski in radioamaterski satelitski storitvi je predpisano za kakšen znak lahko zaprosimo.

Informativni spisek prostih  eno in dvo črkovnih znakov objavlja APEK.

V vlogo za izdajo radijskega dovoljenja vpišimo tri znake ob morebitni zasedenosti prvega ali drugega.

Izpolnjeno Vlogo za radioamatersko dovoljenje pošljete na APEK (Agencija za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije), in v roku do meseca dni na svoj naslov prejmeš odgovor z dovoljenjem.

Zadnjič posodobil Sreda, 09 Junij 2010 19:54